skip to main | skip to sidebar

Pages

  • YEMEĞİN TARİHÇESİ
  • BALIK YEMEKLERİ
  • BÖREKLER
  • ÇORBALAR
  • SALATALAR
  • SEBZE YEMEKLERİ
  • BAKLAGİLLER
  • KEBABLAR
  • PİLAVLAR
  • KEK TARİFLERİ
  • MAKARNA TARİFLERİ
  • DENİZ ÜRÜNLERİ
  • YUMURTA YEMEKLERİ
  • HAMUR İŞLERİ
  • SOSLAR
  • PASTA TARİFLERİ
  • KÖFTE TARİFLERİ

İKİ ŞEKERLİ MUTFAĞIM

ÇORBALAR

|

                                     


                                                        ARPACIK SOĞANI ÇORBASI



Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı çiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 500 gram ayıklanıp iyice kıyılmış arpacık soğanı
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • Bir tutam taze çekilmiş karabiber
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 çorba kaşığı süzme bal
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
                                                                    Tarifi:

  1. Sirkeyle balı küçük bir kapta karıştırın.
  2. Çiçek yağıyla tereyağını bir tavaya koyun ve orta ateşte tereyağını eritin.
  3. Tavaya tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyerek 30 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
  4. Pişen soğanların üzerine sirkeyle karıştırdığınız balı ve sarımsağı da ekleyerek 2 dakika daha pişirin.
  5. Et suyunuzu da ekleyerek bir taşım kaynatın.
  6. Daha sonra kısık ateşte 15 dakika daha çekmeye bırakın.
  7. Dört büyük kase dolduracak olan çorbayı ateşten alabilirsiniz. Sıcak bir şekilde servis edin ve isteğe göre tatlandırması için nane ekleyebilirsiniz.
  8. Afiyet olsunnn.

                                                               KÖFTELİ ÇORBA


Malzemeler:

  • 150 gram yağsız kıyma
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • Bir buçuk çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • Kırmızı biber, nane, tuz
                                                                 Tarifi:

  1. Pirinci ayıklayıp, yıkayarak tencereye alalım. Üzerine 6 bardak su ilave ederek pirinçler yumuşayana kadar kaynatalım.
  2. Bu arada köfteleri hazırlayalım. Kıymanın içine tuz ve karabiber ilave ederek yoğuralım. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayalım.
  3. Köfteleri un serptiğimiz bir tepsiye alalım. Tepsiyi sallayarak köftelerin her yerine un bulaşmasını sağlayalım.
  4. Köfteleri kaynamakta olan çorba suyuna ilave edelim. Pirinçler uzayıp köfteler pişene kadar ağır ateşte çorbamızı pişirelim.
  5. Diğer tarafta 1 yumurta sarısını, bir buçuk kaşık un ve 1 bardak yoğurdu, yarım bardak su ilavesi ile karıştıralım.
  6. Topaksız bir bulamaç kıvamına geldiğinde azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edelim.
  7. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alalım, çorbamızın tuzunu ayarlayalım ve ateşten alalım.
  8. Küçük bir tavada yağı eritelim ve kırmızı biber ile naneyi ilave ederek çorbanın üzerinde gezdirelim
  9. Afiyet olsunnn.

                                                                   TARHANA ÇORBASI


Malzemeler:

  • 4 çorba kaşığı tarhana
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 bardak su
  • 4 bardak et veya tavuk suyu
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • Damak tadınıza göre tuz ilave edin.
Tarifi:

  1. Tarhana, Türkler tarafından bulunan ilk hazır çorba türüdür.Ana malzemeleri başlıca soğan,domates,biber,yoğurt ve un olan tarhananın yapılışı yöreden yöreye farklılıklar gösterdiğini söyleyebilirim.
  2. Kimi insanlar malzemelerin tamamını çiğ olarak kullanıyor, kimisi pişirdikten daha sonra yoğurt ve un ilave ederek hazırlıyor tarhana hamurunu. Bazı yörelerde hamur hemen kurumak üzere dökülüyor, bazılarında ekşimeye bırakılıyor. Tarhana otlusu, acılısı, nohutlusu, un tarhanası, göce tarhanası… Şunu bilmeniz de fayda var nasıl yapılırsa yapılsın şifa var tarhanada.
  3. Pişirme yöntemi olarak, diğer hazır çorba pişirme yöntemlerinden bir fark yok. Bir litre su (et suyu) için yaklaşık dört çorba kaşığı tarhana, bir çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı yağ ve tuz ilave etmeniz yeterli. Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp, karıştırmaya devam ederek pişirmek; en kolay tarhana pişirme şeklidir.
  4. Afiyet olsunnn.

                                                                 HAVUÇ ÇORBASI


Malzemeler:

  • 2 Adet (Orta Boy) Havuç
  • 1 Adet (Orta Boy) Patates
  • 1 Adet (Orta Boy) Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 6 Su Bardağı Su
  • ¾ Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • ½ Çay Bardağı Süt
  • Tuz, Karabiber
                                                                   
                                                                       Tarifi:

  1. Havuç, patates, soğan ve sarımsakları irice doğrayın ve üzerine su ekleyerek, hepsi pişinceye kadar kaynatın.
  2. Karışımı el blenderi yardımıyla (ya da robotta) pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar parçalama işlemi yapın. Bu aşamada tuzunu ekleyin.
  3. Süt ekleyerek, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin
  4. Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. 4-5 dk. daha karıştırarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra kara biber ilave ederek servis yapabilirsiniz
  5. Afiyet olsunnn.

                                                                   YOĞURT ÇORBASI

                  yo%C4%9Furt %C3%A7orbas%C4%B1 Yoğurt Çorbası Tarifi  

                                                            Malzemeler:

  • 6 Su Bardağı Tavuk Suyu veya Et Suyu
  • 4 Su Bardağı Yoğurt
  • 4 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yumurta
                                                              Tarifi:

  1. Öncelikle haşlamış olduğunuz et yada tavukları ayrı bir tabağa alın. Haşlama suyunuz önceden yapılmış ve soğuk ise kaynatın.
  2. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı blender yardımı ile karıştırıp, pürüzsüz bir kıvama getirin.
  3. Kaynayan et suyundan bir bardak kadar alın, karışıma ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kaynamakta olan et suyuna karışımı azar azar yedirin (Bu işlemi yaparak, yoğurdun kesilmesini önlemiş oluyoruz.) ve kısık ateşte 20 dk. kadar karıştırarak pişirin.
  4. Afiyet olsunnn.

                                                             DOMATES ÇORBASI

                    domates corbas%C4%B11 Domates Çorbası Tarifi

                                                            Malzemeler:

  • 5 adet normal boy domates
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı margarin (tereyağı ile daha lezzetli olabilir)
  • isteğe göre kaşar peyniri
  • tuz yada 1 adet et bulyon  
                                                           
                                                                
                                                              Tarifi:

  1. Soğanlar ince ince doğranır, 2 kaşık yağ ile kısık ateşte kavrulur.
  2. Rendelenmiş havuç ve mercimek ilave ederek, kavurmaya devam edilir.
  3. Pirinç ve bulgur ilave edilerek 5 – 6 dakika daha kavrulur. 8 bardak, sıcak tavuk suyu konur.
  4. Karabiber , tuz eklendikden sonra 30 dakika kadar pişirilir.
  5. Terbiyesi için, başka bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene kadar kavrulur.
  6. Üzerine suda inceltilmiş domates ve biber salçaları eklenir. En son nane de katılıp 3 – 4 dakika pişirilir. Çorba yavaş yavaş bu terbiyeye yedirilir. Terbiye ile birlikte 10-15 dakika daha pişirilir. Afiyet Olsunnn.

0 yorum
Kaydol: Yorumlar (Atom)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Lipsum Text Widget

Datos personales

Unknown
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Archive

  • ▼  2013 (1)
    • ▼  Haziran (1)
      • YEMEĞİN TARİHÇESİ
Copyright (c) 2010 İKİ ŞEKERLİ MUTFAĞIM. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.