skip to main | skip to sidebar

Pages

  • YEMEĞİN TARİHÇESİ
  • BALIK YEMEKLERİ
  • BÖREKLER
  • ÇORBALAR
  • SALATALAR
  • SEBZE YEMEKLERİ
  • BAKLAGİLLER
  • KEBABLAR
  • PİLAVLAR
  • KEK TARİFLERİ
  • MAKARNA TARİFLERİ
  • DENİZ ÜRÜNLERİ
  • YUMURTA YEMEKLERİ
  • HAMUR İŞLERİ
  • SOSLAR
  • PASTA TARİFLERİ
  • KÖFTE TARİFLERİ

İKİ ŞEKERLİ MUTFAĞIM

SALATALAR

|

                                                           KIŞ SALATASI

                                               

                                                      Malzemeler:

  • Beyaz lahana
  • Kırmızı lahana
  • 2 adet havuç
  • 1 adet pancar
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Nane yaprakları

                                                    Hazırlanışı:

Beyaz lahananın sarmadan arta kalan kalın yapraklarını doğrayıp, tuzla ovaladım. Yarım su bardağı kadar da kırmızı lahana doğrayıp, onu da tuzla ovaladım. Pancarı ve havucu rendeleyip tüm malzemeleri karıştırdım. Limon, zeytinyağı ve tuz atıp karıştırdım. Nane yapraklarıyla da süsledim. Salatamız hazır.Afiyet olsunnn.
                       
                                                  YOĞURTLU KABAK SALATASI

                                             
                                                     Malzemeler:
  • 2 adet kabak
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Ceviz
                                                      Hazırlanışı:

Kabaklar rendelenir ve suyu iyice sıkılır. 1 tatlı kaşığı sıvı yağda ezilmiş sarımsak hafifçe kavrulur, kabaklar eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir. Yaklaşık 7-8 dk. Ilıyınca yoğurt, dereotu ve tuz eklenerek karıştırılır. Üzerine ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsunnn.

                                                      BROKOLİ SALATASI

                                     Untitled-22
                                                              Malzemeler:

  • 1 büyük demet brokoli
  • 1 su bardağı yeşil zeytin içi biberli
  • 1 kase mısır
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 4 dal taze soğan
  • 1 kase çeri domates
  • 1 adet limon
  • sızma zeytinyağ
  • tuz
  •                                                 Tarifi:

    • Brokolilerin kalın kök kısımları daha geç pişeceği için o kısımlarını mümkün olduğunca çiçekleri fazla dağıtmadan kesin.
    • Kaynayan tuzlu su içerisinde 4 dakika haşladıktan sonra kevgirle alıp soğuk su içerisine bırakın.
    • 1 dakika sonra süzgece alın
    • Zeytinleri halka halka doğrayın
    • Taze soğanı da ince ince kıyın
    • Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyup kare kare doğrayın
    • Mısırla birlikte doğradıklarınızı bir kase içerisinde harmanlayın
    • 1 limonu sıkın içine sızma zeytinyağ ve tuz ekleyip karıştırın
    • Brokolileri servis tabağına alın üzerine malzemeleri döküp çeri domateslerle süsleyin
    • Servisten 5 dakika önce üzerine sosu gezdirin ve servis edin
    Afiyet olsun…
                                             HARDALLI PATATES SALATASI
        hardallipatates  
                                                           Malzemeler:

  • 1 kg patates
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardal
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • taze çekilmiş karabiber
  • tuz                                                      
  •                                                      Tarifi:
  • Patatesleri iyice yıkadıktan sonra tuzlu suda pişiriyoruz.
  • Suyunu süzdükten sonra kabuklarını soymak için soğumasını bekliyoruz.
  • Kabuklarını soyduğumuz patatesleri kare kare doğrayıp kaseye alıyoruz.
  • Başka bir kase içerisinde yoğurt, hardal, mayonez, krem peynir, zeytinyağ, karabiber ve tuzu çırpma teli ile karıştırıp patateslerin üzerine döküyoruz.
  • Afiyet olsun…
                                                               ARPA ŞEHRİYELİ SALATA
    arpasehriyesalatasi
                                                         Malzemeler:

  • Yarım paket haşlanmış arpa şehriye
  • 6-7 dilim salam
  • 2 adet havuç
  • 7-8 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı mayonez
  • 10 adet kornişon turşu
  • 3 diş sarımsak
  • karabiber
  • tuz
  • yarım demet dereotu
  •                                                    Tarifi:
  • Haşlanmış süzülmüş şehriyeyi bir kase içerisine alalım
  • Havuçları rendenin iri tarafıyla rendeleyip çok az yağsız teflon tavada pişirelim.
  • Bunu şehriyenin üzerine ekleyelim
  • Diğer tarafta kornişon turşu, salam ve dereotunu doğrayalım
  • Daha sonra başka bir yerde yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz  karıştıralım
  • Doğradığımız malzemelerle karıtırıp soğuyan şehriye ve havuç üzerine döküp karıştıralım
  • Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz
  • Afiyet olsun…
                                                                  KEKİK SALATASI
    kekik
                                                       Malzemeler:

  • 1 demet taze kekik
  • 250-300 gr çeri domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • nar ekşisi
  • sızma zeytinyağ
  • sumak
  • tuz
  •                                                 Tarifi:
  • Kekik yıkandıktan yaprak kısımlarını elimizle koparıp salata kurutucuda kurutalım veya süzgeçte biraz bekletelim.
  • Salata kasemize kekikleri koyalım.
  • Sivri biberlerimizi çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayalım.
  • Çeri domatesleri ikiye bölüp üzerine koyalım.
  • Sosumuz için nar ekşisi, sızma zeytinyağ, sumak ve tuzu bir kase içerisinde karıştırıp salatamızın üzerine servisten 5 dakika önce döküp servis edelim…
  • Afiyet olsun…
                                                  CACIKLI PATATES SALATASI
    caciklipatatessalata
                                                        Malzemeler:
  • 1 su bardağı koyu yoğurt
  • 1 adet salatalık
  • biraz dereotu
  • 1 yemek kaşığı limon suy
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • 2 diş sarmısak
  • tuz
  • 1 kilo minik taze patates
  • karabiber
  •                                                                    Tarifi:
  • Minik taze patatesi sebze fırçası ile iyice fırçalayarak temizliyoruz.
  • Tuzlu su içerisine koyup haşlıyoruz.
  • Haşlanan patatesleri süzüp soğuması için bir kenara alıyoruz.
  • Büyük bir kase içerisine yoğurt, tuz, karabiber, limon suyu, zeytinyağ ve ezilmiş sarımsak koyup karıştırıyoruz.
  • Salatalığın kabuğunu soymadan güzelce yıkayıp uzunlamasına iki ye bölüp orta çekirdekli kısmını çıkartıyoruz ki salatamızı sulandırmasın.
  • Daha sonra rendeleyip (rendenin küçük bölümünde) yoğurtlu malzemeye katıyoruz.
  • Soğuyan patatesleri büyüklüğüne göre kabuklarını soymadan (Zaten patatesler taze ve küçük olduğu için fırça ile temizlerken çoğunun kabuğu kalmıyor) iki veya dört parçaya bölüp yoğurtlu karışımla iyice harmanlıyoruz.
  • Üzerine biraz dereotu doğrayıp servis ediyoruz…
  • Afiyet olsun…

    0 yorum
    Kaydol: Yorumlar (Atom)

    Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

    Lipsum Text Widget

    Datos personales

    Unknown
    Profilimin tamamını görüntüle
    Blogger tarafından desteklenmektedir.

    Blog Archive

    • ▼  2013 (1)
      • ▼  Haziran (1)
        • YEMEĞİN TARİHÇESİ
    Copyright (c) 2010 İKİ ŞEKERLİ MUTFAĞIM. Design by Template Lite
    Download Blogger Templates And Directory Submission.