skip to main | skip to sidebar

Pages

  • YEMEĞİN TARİHÇESİ
  • BALIK YEMEKLERİ
  • BÖREKLER
  • ÇORBALAR
  • SALATALAR
  • SEBZE YEMEKLERİ
  • BAKLAGİLLER
  • KEBABLAR
  • PİLAVLAR
  • KEK TARİFLERİ
  • MAKARNA TARİFLERİ
  • DENİZ ÜRÜNLERİ
  • YUMURTA YEMEKLERİ
  • HAMUR İŞLERİ
  • SOSLAR
  • PASTA TARİFLERİ
  • KÖFTE TARİFLERİ

İKİ ŞEKERLİ MUTFAĞIM

PİLAVLAR

|

                                         ERİŞTELİ PİRİNÇ PİLAVI

                       
                                                   Malzemeler:

1 paket erişte
2 su bardağı baldo pirinç
3 yemek kaşığı tere yağ
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı konserve mısır
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
                                                    Tarifi:
Geniş bir pilav tenceresine tereyağ ve sıvı yağı koyup kızdırın.
Ardından erişteleri tencereye koyun ve kısık ateş ile karıştırarak erişteleri kavurun.
Bu esnada pirinçleri bir kabın içine koyun ve kaynar suyu üzerine döküp erişteler kavrulana kadar sıcak suda tutun.
Erişteler hafif renk değiştirince kaynar suyun içindeki pirinçleri süzün ve tenceredeki eriştelerin içine pirinçleri koyup karıştırın.
Üzerine tuzu ilave edin ve kavurmaya devam edin.
4 su bardağı suyu kaynatın ve kavrulmuş olan pirinç ve eriştelerin üzerine dökün ve karıştırıp, tuzunu kontrol edin ve gerekirse bir miktar tuz ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar ocakta kısık ateşte tutun.
Pilav suyunu çekince ocaktan alın ve 10 dakika sonra  servis edin.
Afiyet olsun.

                                                       ETLİ BUĞDAY PİLAVI

                           DSCN3449
                                                             Gerekli malzemeler:

2 Su bardağı yarma (aşurelik buğday)
1,5 lt sıcak su (Yarım Sürahi)
250 gr et
1 Adet soğan
1 Yemek kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı kara biber
1 Çay kaşığı pul biber
1 Tatlı kaşığı reyhan
                                                           Tarifi:
Eti küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım tencereye koyalım yağ ekleyip kavuralım. Etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Suyunu çekince küp küp doğradığımız soğanları ilave edip kavuralım domates ve biber salçasını ilave edelim 2-3 döndürelim sonra buğdayları ilave edelim 2-3 dk daha kavuralım daha sonra sıcak suyu ve baharatlarını da ekleyerek pişmeye bırakalım. 40-45 dk pişirelim. Pilav suyu çekince altını kapatalım demlenmeye bırakalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun…
                                                                YILBAŞI PİLAVI

                               
                                                       Gerekli malzemeler:

100 gram kestane
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı garnitür ( marketlerde satılan içinde havuç, bezelye, patates bulunan)
2 yemek kaşığı tere yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağ 
                                                            Tarifi:


Kestaneleri haşlayın ve dörde kesin. Garnitürleri süzgeye boşaltın ve yıkayıp süzün. Pilav tenceresinin içine tere yağ ve sıvı yağ koyup, kızdırın. Tencereye yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci koyun ve kavurun. Kavrulduktan sonra içine kaynar suyu koyun ve haşlanmış kestaneleri, garnitürleri koyup, tuzunu serpip karıştırın ve demlemeye bırakın. Suyunu çeken demlenen pilavı ocaktan alın ve çorba kasesine koyup, ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Afiyet olsun… 
                                                          TAVUKLU PİLAV
                                
                                                   Gerekli malzemeler:
2 Su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
3,5  Su bardağı sıcak su / tavuk suyu
Tuz
1 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Parça tavuk göğsü
                                                 Tarifi:
Tavukları tencereye koyalım ve suda haşlayalım. Pirinçleri ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra sıcak suya yatıralım ve biraz tuz ekleyelim 10-15 dk bekletelim.Yalnız su kaynar olmasın, olursa pirinçler kırılır. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyalım. Tereyağ eriyince arpa şehriyeli koyalım kavuralım. Rengi hafif kahveye dönünce pirinçleri ekleyelim ve kavuralım. Birbirinden ayrılıncaya kadar kavuralım. Kavrulan pirinçlere kaynattığımız tavukların suyundan ilave edelim tuzunu ekleyelim bir kaç damla limon damlatarak pişmeye bırakalım. Diğer taraftan tavukları didelim. Tavada biraz sıvı yağ koyarak tavukları hafif kızartalım. Pirinçler suyu çekince ocağın altını kapatalım kapağı açıp 1-2 karıştıralım ve üstüne kağıt havlu kapatalım kapağı kapatarak demlenmeye bırakalım. Sıcak servis edelim. Servis ederken kaseye önce tavuk koyalım üstüne pilav koyalım kaşıkla bastıralım sonra servis tabağına ters çevirip kapatalım. Üstüne hafif karabiber serperek servis edelim. Afiyet olsun…
                                                            BULGUR PİLAVI
                         
                                              Gerekli Malzemeler:
2 Su bardağı et suyu veya sıcak su
1 Su bardağı iri bulgur
1 Adet soğan
1 Tatlı  kaşığı salça
Kimyon
Tuz
Karabiber
                                                                Tarifi:
Tencerede soğanları yağla kavuralım salçasını ilave edelim kavurmaya devam edelim. Daha sonra ayıkladığımız ve güzelce yıkadığımız bulguru ilave edelim baharatlarını ve sıcak suyu ilave ederek pişmeye bırakalım. Bulgurlar suyu çekince ocağın altını kapatalım. Pilavı 1-2 karıştıralım bastırmadan demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun…
                                                              ALİ PAŞA YEMEĞİ

                                   

                                   Malzemeler :

2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
100 gr Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Soğan
1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
1 Fincan Antep fıstığı
1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
Tuz
                                                 Tarifi:

Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
 Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
Antep fıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antep fıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsunnn.



0 yorum
Kaydol: Yorumlar (Atom)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Lipsum Text Widget

Datos personales

Unknown
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Archive

  • ▼  2013 (1)
    • ▼  Haziran (1)
      • YEMEĞİN TARİHÇESİ
Copyright (c) 2010 İKİ ŞEKERLİ MUTFAĞIM. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.