skip to main | skip to sidebar

Pages

  • YEMEĞİN TARİHÇESİ
  • BALIK YEMEKLERİ
  • BÖREKLER
  • ÇORBALAR
  • SALATALAR
  • SEBZE YEMEKLERİ
  • BAKLAGİLLER
  • KEBABLAR
  • PİLAVLAR
  • KEK TARİFLERİ
  • MAKARNA TARİFLERİ
  • DENİZ ÜRÜNLERİ
  • YUMURTA YEMEKLERİ
  • HAMUR İŞLERİ
  • SOSLAR
  • PASTA TARİFLERİ
  • KÖFTE TARİFLERİ

İKİ ŞEKERLİ MUTFAĞIM

MAKARNA TARİFLERİ

|

                                                   GARNİTÜRLÜ MAKARNA SALATASI

                                  

                                                          Gerekli Malzemeler:
Yarım paket boncuk makarna
1 kavanoz garnitür
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
                                                            Tarifi:
Makarnaları kaynar suda haşlayalım. Diğer tarafta sosu hazırlayalım. Bir kabın içine yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsak ve tuzu koyarak çırpalım. Makarnalar haşlandıktan sonra içine 2-3 yemek kaşığı kadar kızgın sıvı yağ döküp karıştıralım sonra garnitürleri ilave edelim. Hazırladığımız sosu servis edeceğimiz zaman makarnaların üstüne dökerek yavaşça karıştıralım ve servis tabaklarına alalım (sosu önce dökerseniz makarna yoğurdu çeker).
Afiyet olsun…
                                              DERE OTLU MAKARNA SALATASI
                         
                                                              Gerekli Malzemeler:
Yarım paket boncuk makarna
Yarım bağ dere otu
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
Tuz
                                                                    Tarifi:

Makarnaları kaynar suda haşlayalım. Diğer taraftan sosu hazırlayalım. Bir kabın içine yoğurt, mayonez, ince ince kıydığımız dere otunu, tuzu ve dövdüğümüz sarımsakları alarak iyice karıştıralım. Makarnalar haşlandıktan sonra 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağı kızdırıp makarnaya dökelim (birbirine yapışmasın diye). Sosu makarnaya servis edeceğiniz anda dökün. Daha önceden döküp bekletirseniz makarnalar yoğurdu çeker.
Afiyet olsun…
                                                            MAKARNA MÜCVERİ
                       
                                                    Gerekli malzemeler:
4 Yumurta akı
1 Adet havuç
Yarım paket spagetti
Yarım demet semizotu
1 Çay bardağı bezelye (konserve yada haşlanmış)
3 Dal taze soğan
1 Çay kaşığı karabiber
3 Yemek kaşığı zeytin yağı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Bir miktar su
                                                         Tarifi:
Makarnayı tuzlu suda haşlayalım. Haşladıktan sonra ayrı bir kaba alalım ve buzdolabında 10 dakika dinlendirelim. Semiz otunu güzelce yıkayıp iri iri doğrayalım. Havuçları rendeleyelim, soğanları ince ince kıyalım ve hepsini aynı kabın içerisine koyalım. Yumurtaların akı, karabiber, pul biber, tuz ve zeytin yağını ilave ederek karıştıralım. Buzdolabından çıkardığımız makarnayı da bu karışıma ilave ederek tavaya sıvı yağ koyup karışımı tavaya dökelim ve arkalı önlü kızartalım. Afiyet olsun…
                                                             YOĞURTLU MAKARNA
                          makarna
                                                Gerekli malzemeler:
1 Paket Burgu Makarna
2,5 Su Bardağı Yoğurt
2 Diş Sarımsak
Pul biber
Tuz
                                                             Tarifi:
Makarnamızı tencerede suyla haşlayalım. Haşlarken bir kaç damla sıvı yağ damlatalım makarnalar birbirine yapışmasın. Öte yandan yoğurt, tuz ve sarımsağı bir kapta çırpalım. Haşladığımız makarnaları tabaklara koyalım ve üstüne yoğurtlu karışımdan bolca dökelim pul biberle süsleyelim. Afiyet olsun…
                                                                ÇİN MAKARNASI
                            Çin Makarnası tarifi
                                         Malzemeler :
1 paket çin makarnası
2 adet tavuk göğüs eti
10 adet çeri domates
8 adet yeşil soğan
6 yemek kaşığı soya sosu
6 diş sarmısak
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı toz zencefil
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz
                                                 Tarifi:
Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı ilave edip 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün.
Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın.
Tavada 3 yemek kaşığı zeytin yağını ısıtın, sarmısağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun. Tavukları süzgeçle çıkarın, tavadaki yağa sebzeleri atıp 3-4 dakika soteleyin. Üstüne tekrar tavukları koyup beraber kavurun. Soya sosu, toz zencefil, tuz ve buğday nişastası ilave edin. Makarnayı da hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.Afiyet olsunnn.
                                        
                                              ZEYTİNLİ MAKARNA

                Zeytinli Makarna tarifi
                                     Malzemeler :

1 paket zeytinli makarna
15 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
2 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
15 adet çeri domates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 çay kaşığı tuz
                                   Tarifi:
Kaynayan tuzlu suya makarnaları koyup, 8-10 dakika haşlayıp süzün.
2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. Rendelenmiş soğanı kahverengi olana kadar bu yağda kavurun, sonra da ocağı söndürün. Zeytin ezmesi, ortadan ikiye bölünmüş çeri domates ve yeşil zeytinleri yağa atıp karıştırın. Sosu makarnaya ekleyin. Bekletmeden sıcak servis yapın.Afiyet olsunnn.

    

0 yorum
Kaydol: Yorumlar (Atom)

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Lipsum Text Widget

Datos personales

Unknown
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Archive

  • ▼  2013 (1)
    • ▼  Haziran (1)
      • YEMEĞİN TARİHÇESİ
Copyright (c) 2010 İKİ ŞEKERLİ MUTFAĞIM. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.