MISIR MÜCVERİ
Malzemeler:
250 gr. mısır konserve
2 adet yumurta
5 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz – Karabiberi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tarifi:
Mısırın suyu süzülür. Yumurta, tuz, karabiber bir kapta iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu eklenip çırpmaya devam edilir. Mısır, rendelenmiş peynir ve sıvı yağ eklenip hepsinin birbirine karışması sağlanır. Teflon bir tavaya kızdırılıp hazırlanan harçtan l’er çorba kaşığı dökülür. Altın rengi alana dek önlü arkalı pişirilir.Afiyet olsunnn.
BULGURLU SEMİZ OTU
Malzemeler:
2 bağ semizotu
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tarifi:
Semizotları yıkanıp ince ince doğranır. Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Semizotu ve doğranmış sarımsak eklenir. 2 bardak su konulur. Su kaynayınca bulgur ilave edilir. Tuzu ayarlanıp pişmeye bırakılır. Semizotları piştikten sonra kaynamakta olan yemeğe iyice çırpılmış yoğurt yavaş yavaş eklenir. 1-2 taşım kaynatılıp servis yapılır.Afiyet olsunnn.
KARANFİLLİ ENGİNAR
Malzemeler:
4 adet enginar
250 gr. kuşbaşı dana eti
2 adet közlenmiş kırmızı biber
4 adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 kuru soğan
Tuz Sıvı yağ
250 gr. kuşbaşı dana eti
2 adet közlenmiş kırmızı biber
4 adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 kuru soğan
Tuz Sıvı yağ
Tarifi:
Soğan yemeklik doğranıp biraz sıvı yağ ile öldürülür. Etler ilave edilir. Pişirmeye bırakılır. Etler suyunu salıp çektikten sonra ince doğranmış kırmızı biber, tuz, karabiber ve tarçın ilave edilip biraz çevrilir. Enginarların ortasına birer adet karanfil batırılır ve hazırlanan iç ortalarına yerleştirilir. Tencereye alınıp su ilavesi ile 15 dakika pişirilir.Afiyet olsunnn.
KÖFTELİ KABAK
Malzemeler:
200 gr. kıyma
4 adet kabak
2 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Tarif:
Kabakların kabuğunu kazıyın. Her birini üçe bölüp içlerini hafifçe oyun. Kaynayan suda 5 dakika haşlayın.
Köfte için; kıymaya çok az karabiber ve tuz serpip yoğurun. Küçük köfteler yapıp kabakların içine koyun. Köfteleri, ağız kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine 1 bardak su ilave edip 25 dakika pişirin. Yoğurtla servis yapın.Afiyet olsunnn.
ISPANAK SUFLE

Malzemeler:
1 kg ıspanak
3 yumurta
1/2 su bardağı süt
250 gr. beyaz peynir
Tuz
Tarifi:
Ispanakları kaynayan suya atıp çıkartalım. Süzgece alıp iyice süzülmesini bekleyelim. İçine yumurtaları, sütü, rendelenmiş beyaz peyniri ve tuzu atalım ve karıştıralım. Ufak, porsiyonluk fırın kaplarına pay edip 200° fırında 45 dakika pişirelim.Afiyet olsunnn.
İMAM BAYILDI

Malzemeler:
4 küçük boy kemer patlıcanı
5 soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
3 domates
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kızartma yağı
Tuz
Tarifi:
Patlıcanların sap kısımlarını kısaltıp alacalı soyun. Üzerini örtecek kadar tuzlu suda 15 dakika bekleterek acısının çıkmasını sağlayın. Kızgın yağda kızartıp küçük bir tepsiye yerleştirin. Ortasında bıçakla boylamasına yarık açın.
Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Soğanları piyazlık doğrayın. Biraz tuzla birlikte 4 çorba kaşığı zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. Soğanlar bol olduğu için en az 20 dakika sürer.
Üzerine doğranmış sarımsakları ilave edin, 2-3 dakika daha kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri katın. Şekerini koyun, tuzuna bakın. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin. İncecik kıyılmış maydanozu da katıp ateşten alın. Hazırladığınız harcı patlıcanların karınlarına paylaştırın. 1 çay bardağı suyu tepsiye dökün. 2 çorba kaşığı zeytinyağını patlıcanların üzerine gezdirin. Suyunu çekene kadar,imam bayıldıları yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Tepsinin içinde ılınmaya bırakın. Servis tabağına alırken dağılmamasına özen gösterin.Afiyet olsunnn.
Köfte için; kıymaya çok az karabiber ve tuz serpip yoğurun. Küçük köfteler yapıp kabakların içine koyun. Köfteleri, ağız kısımları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine 1 bardak su ilave edip 25 dakika pişirin. Yoğurtla servis yapın.Afiyet olsunnn.
ISPANAK SUFLE
Malzemeler:
1 kg ıspanak
3 yumurta
1/2 su bardağı süt
250 gr. beyaz peynir
Tuz
Tarifi:
Ispanakları kaynayan suya atıp çıkartalım. Süzgece alıp iyice süzülmesini bekleyelim. İçine yumurtaları, sütü, rendelenmiş beyaz peyniri ve tuzu atalım ve karıştıralım. Ufak, porsiyonluk fırın kaplarına pay edip 200° fırında 45 dakika pişirelim.Afiyet olsunnn.
İMAM BAYILDI
Malzemeler:
4 küçük boy kemer patlıcanı
5 soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
3 domates
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kızartma yağı
Tuz
Tarifi:
Patlıcanların sap kısımlarını kısaltıp alacalı soyun. Üzerini örtecek kadar tuzlu suda 15 dakika bekleterek acısının çıkmasını sağlayın. Kızgın yağda kızartıp küçük bir tepsiye yerleştirin. Ortasında bıçakla boylamasına yarık açın.
Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Soğanları piyazlık doğrayın. Biraz tuzla birlikte 4 çorba kaşığı zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. Soğanlar bol olduğu için en az 20 dakika sürer.
Üzerine doğranmış sarımsakları ilave edin, 2-3 dakika daha kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri katın. Şekerini koyun, tuzuna bakın. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin. İncecik kıyılmış maydanozu da katıp ateşten alın. Hazırladığınız harcı patlıcanların karınlarına paylaştırın. 1 çay bardağı suyu tepsiye dökün. 2 çorba kaşığı zeytinyağını patlıcanların üzerine gezdirin. Suyunu çekene kadar,imam bayıldıları yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Tepsinin içinde ılınmaya bırakın. Servis tabağına alırken dağılmamasına özen gösterin.Afiyet olsunnn.